DFAM dead after wrong power supply use

Mother-32, DFAM, Subharmonicon, Grandmother, Matriarch
Post Reply
benh0515
Posts: 1
Joined: Mon Mar 01, 2021 6:43 am

DFAM dead after wrong power supply use

Post by benh0515 » Mon Mar 01, 2021 6:45 am

Hello,
I accidentally put a wrong power supply into my DFAM (19v) just a few seconds.
It doesn't light on anymore.
Any idea how I can fix it?
I try to contact support but I have no response.
Thank you.

User avatar
MRNUTTY
Posts: 297
Joined: Fri May 02, 2014 2:54 pm

Re: DFAM dead after wrong power supply use

Post by MRNUTTY » Wed Mar 03, 2021 12:08 pm

benh0515 wrote: Mon Mar 01, 2021 6:45 am Hello,
I accidentally put a wrong power supply into my DFAM (19v) just a few seconds.
It doesn't light on anymore.
Any idea how I can fix it?
I try to contact support but I have no response.
Thank you.
You mean a 19V walt wart instead of the 12V one that was supplied?

Most well designed, commercial rated products, protect from overvoltage and reversed voltages on user accessible inputs; it's literally only pennies and square mm's to provide this kind of protection.

Personally, I would be discouraged if that was what killed your DFAM.

I'll look at mine later this week.
VoyagerEB, Minitaur, LittlePhattyII, 4xSlimPhatty, Sub37, MF[2x101,2x102,103,104M,105,105B,105M,2x107,108M], 3xCP251, XV351, MP201;
2xMother 32, DFAM, Subharmonicon;
System 55 and Minimoog clones with lots of mods.

User avatar
MRNUTTY
Posts: 297
Joined: Fri May 02, 2014 2:54 pm

Re: DFAM dead after wrong power supply use

Post by MRNUTTY » Wed Mar 17, 2021 6:52 pm

Fwiw, I lost a doepfer envelope follower to a reversed cable. Sheesh, poor consumer design.
VoyagerEB, Minitaur, LittlePhattyII, 4xSlimPhatty, Sub37, MF[2x101,2x102,103,104M,105,105B,105M,2x107,108M], 3xCP251, XV351, MP201;
2xMother 32, DFAM, Subharmonicon;
System 55 and Minimoog clones with lots of mods.

Post Reply