mf-104m without psu?

Plug in here for info tips and strategies for your Moogerfooger Analog Effects. Connect more than one for plenty of fun!
Post Reply
triptolemos
Posts: 31
Joined: Mon Jun 08, 2009 4:49 pm

mf-104m without psu?

Post by triptolemos » Thu Aug 09, 2012 1:37 pm

I just received my MF-104M (#331) from a dutch retailer and i was acking to try it out, but alas... there was no psu included. It also seems there is little room for a psu in the box. However when I look in the manual and at websites of other retailers in europe they all advertise that a psu is included. Should a psu be included or not?

shortsleeves
Posts: 67
Joined: Wed Aug 03, 2011 10:27 am

Re: mf-104m without psu?

Post by shortsleeves » Thu Aug 09, 2012 1:53 pm

I heard that European distributors had to buy the PSU's themselves separately to supply them with the MF units. At least that was the case in Poland. After a while they decided they weren't going to cover the cost of the European PSU any longer. So now, you a European customer has got to buy a PSU separately :-(

On another note – I stopped believing descriptions from online stores long time ago. I always ask to make sure what is really included with the product.

Cheers,
Lukasz
My SoundCloud: http://soundcloud.com/shortsleeves. Enjoy, and leave a comment!

triptolemos
Posts: 31
Joined: Mon Jun 08, 2009 4:49 pm

Re: mf-104m without psu?

Post by triptolemos » Fri Aug 10, 2012 2:11 am

Just noticed that the standard MF psu rates 300mA while the Mf-104M requires at least 400mA. Seems weird not to include it when power requirements differ?

triptolemos
Posts: 31
Joined: Mon Jun 08, 2009 4:49 pm

Re: mf-104m without psu?

Post by triptolemos » Fri Aug 10, 2012 12:14 pm

Got a reply from the distributer (Amptec) through the shop. They state that they never deliver MoogerFoogers with a psu because Moog's psu cannot be used in the Netherlands. That is very weird indeed, because the german distributor delivers moogerfoogers with psu (same V/hz) and it is also possible to order a European psu when ordering @ moog directly...

skugga
Posts: 2
Joined: Thu Aug 09, 2012 11:47 pm

Re: mf-104m without psu?

Post by skugga » Tue Aug 14, 2012 10:04 pm

I was a bit worried about mine coming to Australia without a PSU given the low volumes here. But it's just arrived in Australia and it came with the appropriate AU PSU :)

BHC303
Posts: 276
Joined: Wed Mar 28, 2012 6:29 am
Location: Gold Coast Australia

Re: mf-104m without psu?

Post by BHC303 » Wed Aug 15, 2012 3:58 am

Hey mate I have a brand new moog MF-104m EU PSU up for grabs if your interested? mine shipped with it to Aus...

triptolemos
Posts: 31
Joined: Mon Jun 08, 2009 4:49 pm

Re: mf-104m without psu?

Post by triptolemos » Mon Aug 20, 2012 12:16 am

Yeah I'm interested mate! I'll pm you :)

Post Reply