Issue with INSERTS active by default

Polyphonic Analog Synthesizer
Post Reply
vwizz
Posts: 45
Joined: Sat Mar 23, 2013 11:38 pm

Issue with INSERTS active by default

Post by vwizz » Sun Jan 05, 2020 6:37 am

Hello,
I actually have pedals permanently connected to my inserts (typically an analog chorus on Insert 1) and I find it extremely annoying that the INIT patch as well as ALL delivered factory presets always have Inserts active for synths 1-2-3.

By default they should all be turned off.

Otherwise I get chorus on top of all Synth 1, and loud crackling with that since my pedal requires low input and -10dB correction.

—> I have to manually go and edit ALL presets one by one to de-activate the inserts one by one....

Thank you!

Iaamusic
Posts: 122
Joined: Fri Oct 28, 2016 12:26 pm

Re: Issue with INSERTS active by default

Post by Iaamusic » Sun Jan 05, 2020 5:53 pm

Can’t you create your own init with the inserts defeated and store as a performance patch?

vwizz
Posts: 45
Joined: Sat Mar 23, 2013 11:38 pm

Re: Issue with INSERTS active by default

Post by vwizz » Wed Jan 08, 2020 12:56 pm

Sure, but the issue here is with the presets delivered by Moog (the factory ones and the other collections).
Cheers!

Post Reply