Disable save preset with double click the master

Tips and techniques for Minimoog Analog Synthesizers
User avatar
RL
Posts: 729
Joined: Wed May 19, 2004 4:17 am
Location: out in the fields

Re: Disable save preset with double click the master

Post by RL » Thu Dec 25, 2014 7:44 pm

slirak wrote:Is there any updated documentation for the new features?

Unfortunately not yet (maybe Greg has time for it :wink: ).
If there's anything unclear ask here in the forum.
One tip: the programmable CURSOR is undefined on all old presets and there's a hidden function in the MASTER menu "Copyright Info" to reset the CURSOR function in the actual preset bank.
To reset it press MASTER then select "Copyright Info" (page 5.1), press ENTER, then press the +1 button, select "Global Cursor" (page 3.1), then select "Yes" by the CURSOR and press ENTER.
You have to do this for all preset banks separately.

Have fun,
Rudi

User avatar
kamilof
Posts: 42
Joined: Wed May 04, 2011 7:47 am
Location: Brooklyn,NY
Contact:

Re: Disable save preset with double click the master

Post by kamilof » Fri Dec 26, 2014 6:18 pm

RL wrote:If there's anything unclear ask here in the forum.
Have fun,
Rudi

Is there a way to change banks via midi by only using the bank select MSB (cc0) or just bank select LSB (cc32)? Since bank select MSB is always "0", it would be useful to change banks by sending only a LSB or LSB message (7 bits) from my sequencer, instead of the combination of both (14 bits).

slirak
Posts: 66
Joined: Wed Jan 23, 2013 5:53 am

Re: Disable save preset with double click the master

Post by slirak » Fri Dec 26, 2014 6:25 pm

Hi Rudi,

Well, after browsing through the menus, the only things I wonder about are the Global Cursor and No Boot System settings What do they do/how would you use them? Also, since there are some "hidden" functions, I wonder if there are hidden functions I've not yet discovered. Any chance of a list of hidden functions and how to get to them?

Regards
/Jonas

User avatar
RL
Posts: 729
Joined: Wed May 19, 2004 4:17 am
Location: out in the fields

Re: Disable save preset with double click the master

Post by RL » Sat Dec 27, 2014 3:24 pm

Hi Jonas,
the Global Cursor is active for all presets without any own cursor settings (Global Cursor Mode = ON).
When you need a special setting for the cursor you can select it in the EDIT menu (page 6.2).
For example:
the Global Cursor is "Recall last Edit"
for all presets with cursor setting "Global Cursor Mode = ON" the "Recall last Edit" is active
if there is a preset with the cursor setting "MIDI Input" this setting is active

The "No Boot System" function starts the operating system without the boot system. This is very useful when the power breaks in life situations. The operating system starts immediately after power on.

@kamilof
Sorry, the bank controller is a defined controller and I don't want to change that cause many problems can occur.
Last edited by RL on Sat Dec 27, 2014 7:31 pm, edited 1 time in total.

User avatar
kamilof
Posts: 42
Joined: Wed May 04, 2011 7:47 am
Location: Brooklyn,NY
Contact:

Re: Disable save preset with double click the master

Post by kamilof » Sat Dec 27, 2014 7:30 pm

RL wrote:@kamilof
Sorry, the bank controller is a defined controller and I don't want to change that cause many problems can occur.

Thanks Rudi. Found out that by changing the "Midi Enables -> Bank Select" to receive only CC 32 (see screen shot) I can change banks from my sequencer by only sending CC 32!
Attachments
IMG_20141227_112354.jpg

User avatar
RL
Posts: 729
Joined: Wed May 19, 2004 4:17 am
Location: out in the fields

Re: Disable save preset with double click the master

Post by RL » Sat Dec 27, 2014 7:37 pm

Hi kamilof,
kamilof wrote:Found out that by changing the "Midi Enables -> Bank Select" to receive only CC 32 (see screen shot) I can change banks from my sequencer by only sending CC 32!


OK, when it is now fine for you I can stop thinking about :mrgreen:
BTW, you can also select the controllers in that menu by the external input pot.

Have fun,
Rudi

User avatar
M-Prod
Posts: 28
Joined: Wed Mar 06, 2013 2:51 pm
Location: Amsterdam, Netherlands

Re: Disable save preset with double click the master

Post by M-Prod » Sun Aug 09, 2015 2:02 pm

RL wrote:Hi all,
@M-Prod:
I made a change in the MASTER Storage Mode(s) menu, now you can switch on/off this function.



Had not checked this thread for a while and saw this fix... so better late then never... let me say THANK YOU!!

Post Reply