Reloading System 3.6 on Voyager XL

Tips and techniques for Minimoog Analog Synthesizers
Post Reply
lockeness
Posts: 3
Joined: Thu Jan 02, 2014 2:08 pm

Reloading System 3.6 on Voyager XL

Post by lockeness » Thu Jan 02, 2014 3:10 pm

Is there version 3.6 online? The Moog Voyager sound editor only updates to 3.5.

My Voyager XL has stop sending any audio. The keys still send midi signal. I'm afraid I may have jacked up my software and am looking to reset to factory.

I'm using a Macbook Pro and PreSonus Audiobox USB midi interface.

Any thoughts would be most appreciated. I've finally got a space I can jam out in. I turn on my Moog and NOTHING!

Thanks,
Jason

User avatar
RL
Posts: 743
Joined: Wed May 19, 2004 4:17 am
Location: out in the fields

Re: Reloading System 3.6 on Voyager XL

Post by RL » Fri Jan 03, 2014 5:41 am

Hi Jason,
I don't know why Moogmusic removed the software for the XL - here you can download the 3.6 for the XL:
http://www.moogmusic.de/Voyager_keyboard_3_6.zip

Please reload the files in this order:

MASTER menu Receive Update
Send file "bank_A_360.syx" to the XL

The Voyager will ask for Bank C...
Select "YES" and send the file "bank_C_360.syx" to the XL

The Voyager will ask for Bank D...
Select "YES" and send the file "bank_D_360.syx" to the XL

Then the normal operating system should start.
Go to MASTER menu Receive Update
Send file "bank_B_360.syx" to the XL

The Voyager will ask for Bank D...
Again select "YES" and send the file "bank_D_360.syx" to the XL

That should work!

Have fun,
Rudi

Just Me
Posts: 1144
Joined: Fri Feb 27, 2009 11:46 pm
Location: The Great Southwest

Re: Reloading System 3.6 on Voyager XL

Post by Just Me » Fri Jan 03, 2014 9:15 am

But, you could also be local off in the menu and it will ignore the keyboard.
"Music expresses that which can not be said and on which it is impossible to be silent."

User avatar
RL
Posts: 743
Joined: Wed May 19, 2004 4:17 am
Location: out in the fields

Re: Reloading System 3.6 on Voyager XL

Post by RL » Fri Jan 03, 2014 11:15 am

Hi "Just me",
in an other thread he wrote: "EG, there is no longer a Copyright Info and several menu items are marked **** RESERVED ****".

So ,I think, he deleted Bank D of the operating system.

Just Me
Posts: 1144
Joined: Fri Feb 27, 2009 11:46 pm
Location: The Great Southwest

Re: Reloading System 3.6 on Voyager XL

Post by Just Me » Fri Jan 03, 2014 10:54 pm

Didn't see that.
"Music expresses that which can not be said and on which it is impossible to be silent."

User avatar
till
Posts: 1223
Joined: Tue Nov 22, 2005 6:17 pm
Location: south-west Germany
Contact:

Re: Reloading System 3.6 on Voyager XL

Post by till » Sun Jan 05, 2014 1:24 pm

I lost track of the difference of 3.6 firmware compared to the normal Voyager's 3.5 firmware. What was changed?
keep on turning these Moog knobs

Sequence:
Prodigy * minimoog '79 * Voyager * MF102 * MF103 * MF104z * MP201 * Taurus 3 * Minitaur * Sub Phatty * MF105 * Minimoog 2017+ MUSE * One 16

A Lyttle Folk
Posts: 11
Joined: Sun Mar 16, 2014 1:44 pm

Re: Reloading System 3.6 on Voyager XL

Post by A Lyttle Folk » Wed Oct 29, 2014 8:54 pm

The link above, for OS 3.6, is now dead. Could anyone please tell me where I might get this now.

Thanks in advance.

JnGd
Posts: 74
Joined: Wed Apr 18, 2012 8:37 pm

Re: Reloading System 3.6 on Voyager XL

Post by JnGd » Wed Oct 29, 2014 11:22 pm

Hi,
Look at the post "Can't find a way to stop sending MIDI CC", on Sat sep 20, 2014 2:10pm, there is link...

A Lyttle Folk
Posts: 11
Joined: Sun Mar 16, 2014 1:44 pm

Re: Reloading System 3.6 on Voyager XL

Post by A Lyttle Folk » Thu Oct 30, 2014 2:52 pm

Thanks for that -found it.

anj0712
Posts: 6
Joined: Sat Oct 24, 2015 12:31 pm

Re: Reloading System 3.6 on Voyager XL

Post by anj0712 » Fri Nov 06, 2015 9:23 am

Sounds iike maybe local control has been turned off. I have found that when i boot up my Cakewalk Sonar program while the Voyager is already on, Cakewalk sends some sort of CC message telling the voyager to disable local control... it's annoying but when i manually re-enable local control in the "Master" menu, all is well. Perhaps something in your midi chain is sending out unwanted instructions to disable local control.

Post Reply