Voyager Not Responding to PC Editor?

Tips and techniques for Minimoog Analog Synthesizers
Post Reply
Birdrunner
Posts: 4
Joined: Sat Jul 09, 2005 9:41 pm
Location: SF, CA USA
Contact:

Voyager Not Responding to PC Editor?

Post by Birdrunner » Sat Jul 09, 2005 9:46 pm

Hi there,

I just got the PC Editor yesterday. I can get the Voyager to trigger a note using the editor's built-in keyboard, but when I change a parameter (filter cutoff, for example), it doesn't change on the voyager.

I tried everything I could think of... plus the manual is very slim and wasn't of much help. I think there may be some weird voyager parameter that I don't have enabled. Is there one for enabling Sysex on the Voyager? I didn't see one... but could have missed it I suppose.

Thanks in advance for any ideas you may have!

Take care,
Darin aka Birdrunner
Signature:
This is a block of text that can be added to posts you make. There is a 255 character limit

Qwave
Posts: 296
Joined: Tue Mar 30, 2004 7:56 am

Post by Qwave » Sun Jul 10, 2005 3:03 am

Are you using OS 2.5 on your Voyager?
This is needed for using the editor.
keep on turning these Moog knobs

Till "Qwave" Kopper

[url=http://launch.groups.yahoo.com/group/Squarewave/]Squarewave Group[/url] member "waldorfian_qwave"

Birdrunner
Posts: 4
Joined: Sat Jul 09, 2005 9:41 pm
Location: SF, CA USA
Contact:

Post by Birdrunner » Sun Jul 10, 2005 1:59 pm

Thanks, Qwave!

Yep, just loaded 2.5 before installing the editor.

I have an email out to Soundtower support... will see what they say.

Take care,
darin
Signature:
This is a block of text that can be added to posts you make. There is a 255 character limit

User avatar
GregAE
Posts: 1579
Joined: Mon Jul 21, 2003 8:44 pm
Location: In the studio, of course

Post by GregAE » Sun Jul 10, 2005 5:35 pm

Bird -

Some thoughts:

What happens when you turn a knob on the Voyager? Does the corresponding Editor parameter change?

Have you verified that you have proper MIDI communications to/from your PC?

Checking your Voyager and make sure that Master Function 3.4 (SysEx Device ID) is set to 1

Greg
---

Birdrunner
Posts: 4
Joined: Sat Jul 09, 2005 9:41 pm
Location: SF, CA USA
Contact:

Post by Birdrunner » Sat Jul 16, 2005 3:10 pm

Thanks, GregAE.

I checked the SysEx Device ID and confirmed that it's set at 1. It's really weird, I can play a note on the Voyager from the lil editor keyboard, and successfully receive the bank from the Voyager.... but I can edit any of the parameters using the software. When I move a software slider, nothing changes on the Voyager. The users manual is soooo brief that it's of no help.

The midi seems okay, from what I can tell. I'm using a Midex 3 interface, which works fine with the Evolver Editor I have (I believe both were made from the same company).

Very weird...

Bird
Signature:
This is a block of text that can be added to posts you make. There is a 255 character limit

User avatar
GregAE
Posts: 1579
Joined: Mon Jul 21, 2003 8:44 pm
Location: In the studio, of course

Post by GregAE » Sun Jul 17, 2005 9:24 am

You are correct - SoundTower is the vendor that created the software.

Given that the Evo editor works and the Voyager editor doesn't, that sounds like a configuration issue. Have you tried comparing the setups of the two programs?

If still no luck, email Marc at ST. I'm sure he can help you sort things out.

Greg
---

ukm
Posts: 7
Joined: Sun Jan 30, 2005 8:19 am

Post by ukm » Mon Jul 18, 2005 7:33 am

Hi; I had a similar problem a while ago.
Have you switched "sysex enabled" under "receive presets" in the master section?

ukm

Birdrunner
Posts: 4
Joined: Sat Jul 09, 2005 9:41 pm
Location: SF, CA USA
Contact:

Post by Birdrunner » Mon Jul 18, 2005 11:07 pm

:D

UKM!!!

You did it!!!

Thanks for posting the solution!! My editor works now!! Yeah!!

Take care,
Darin
Signature:
This is a block of text that can be added to posts you make. There is a 255 character limit

Post Reply