Page 1 of 2

Moog Voyager Problems

PostPosted: Mon Apr 11, 2011 1:52 am
by pugsfly
Hi guys,

Recently, upon powering up my voyager after a few weeks of no usage, the unit is not working well... :( :(

Everything still works, ie. it powers on, lights and knobs are working, and movement reflected on the LCD.
Its only the LFO rate lights keep flashing, even when there is no midi signal.
When midi signal is provided, only strange warbling sound is heard.
Is there a way to reset everything, besides the factory reset?

Anyone encounters such problem? I have sent an email to Moog as well, perhaps I have to send the unit back for repair...

Re: Moog Voyager Problems

PostPosted: Mon Apr 11, 2011 8:44 am
by Just Me
The LFO light flashes at the timing of the LFO. All the time. It has nothing to do with MIDI. The MIDI light flashes with a MIDI signal. If all you get is a weird warble. go into the menu and set the MIDI transpose +24 and see what happens.
(It all sounds normal to me.)

Re: Moog Voyager Problems

PostPosted: Mon Apr 11, 2011 12:11 pm
by pugsfly
Hi Just Me,

Thanks for your advice. I tried your suggestions but to no avail.

I'm still getting weird noise like distorted sounds from all the patches.

When I did an INIT patch, I can't seem to get a smooth waveform sound from any of the oscillators. Even when switching octaves, I'm still getting noise.

Re: Moog Voyager Problems

PostPosted: Thu Jun 28, 2012 4:52 pm
by Spav
Any update on your problems?

Re: Moog Voyager Problems

PostPosted: Thu Sep 13, 2012 12:33 pm
by masaski
Did you ever find out what's happening here?

I have the same problem. Just booted it for the first time this week, and every single patch has the LFO running through it...very strange behaviour indeed!!! The amount knob just does nothing!

I've reset the patches etc but it hasn't made a difference.

Anyone else had this problem or can help in any way???

thanks

mark

Re: Moog Voyager Problems

PostPosted: Sat Dec 14, 2013 12:40 am
by JamesGibbs
I am having exactly the same problems with my Voyager XL!
Not so sure Filter ADSR is working either.
Very frustrating
Tried reloading sysex 3.5.
The mod wheel and rate amount knobs do nothing either???
The mod wheel works when patched through a cable.
Actually pleased Im not the only one having these problems!

Any suggestions?

Re: Moog Voyager Problems

PostPosted: Sat Aug 09, 2014 8:46 pm
by audiosculpture12
anyone get to the bottom of this? almost sounds similar to the post I just made...

Re: Moog Voyager Problems

PostPosted: Sun Aug 02, 2015 8:15 am
by masaski
JamesGibbs wrote:I am having exactly the same problems with my Voyager XL!
Not so sure Filter ADSR is working either.
Very frustrating
Tried reloading sysex 3.5.
The mod wheel and rate amount knobs do nothing either???
The mod wheel works when patched through a cable.
Actually pleased Im not the only one having these problems!

Any suggestions?


Did you get any fix to this as these issues are still prevalent with my machine?

Re: Moog Voyager Problems

PostPosted: Tue Aug 04, 2015 11:02 am
by Control_Voltage
Hello Everyone,

Andy from Moog Tech Support here. As per a recent letter sent to all registered Voyager owners, we are aware of possible issues with certain Voyagers:

To Registered Owners of the Minimoog Voyager:

Thank you for being a Moog customer and owning our finest hand-built analog synthesizer, the Minimoog Voyager. Moog Music has a reputation for making world class instruments and we expect them to give you a lifetime of musical pleasure. Whenever this experience is compromised, we must take steps to rectify the issue as soon as it is known to us.

It has come to our attention that an isolated number of Minimoog Voyager Analog Boards built between mid-2010 and January 2013 may have been populated with faulty IC’s. The intermittent nature of these faulty IC’s was not captured during our Total Quality Control program at the factory. Please know that the potentially faulty IC’s were replaced in Minimoog Voyager production beginning January 2013, as such we are confident in the reliability of the product we are shipping today.

If you are the original owner of a registered Minimoog Voyager (any model) purchased between mid-2010 and January 2013, and experience any of the following issues, please contact Moog service ([email protected] or 828-251-0090 x221) or your international service center [insert link to international service center page on the website here] and we will service your Minimoog Voyager as soon as possible:
• All Oscillators are subsonic or inaudible
• An oscillator no longer works
• One or both filter channels no longer works
• Envelopes trigger incorrectly
• Switches no longer trigger audible sonic changes
• Mod buss no longer functional
• Source/Destination assignment no longer functional
• Loss of pitch control
• Failure to trigger via keyboard or MIDI
• LFO will no longer sync to keyboard or MIDI
• Oscillator Waveshaping section no longer works

Thank you for your continued support of Moog Music.

Sincerely,
Michael Adams
President Moog Music Inc.


If you have any of these issues, or other issues at all with your Moog gear, please contact me directly:
[email protected]
828-251-0090 xt 221 OR xt 217 OR xt204

Thanks,
Andy Hughes
Service Department Manager
Moog Music, Inc.

Re: Moog Voyager Problems

PostPosted: Thu Oct 01, 2015 5:16 pm
by hooshirn
I have a voyager xl with a dead oscillator one and am looking for a solution

Re: Moog Voyager Problems

PostPosted: Wed Jan 13, 2016 7:08 pm
by domingoangel
I had the same problem and mine is an OS Voyager. Moog did not want to know, I had the Board replaced in a Moog approved service centre. Very expensive. I will keep the synthesizer but I am gutted with the makers build. I have a VX 351 and a pedal but that's my lot Moog wise. :shock:

Re: Moog Voyager Problems

PostPosted: Tue Oct 04, 2016 7:19 pm
by reekster
I have a problem with Gating. The keyboard does trigger the sound but it never stops. Took 6 weeks to get service to respond although they did initially respond via email after 1 week but just stopped communication.
Finally got through and they suggested replacing the Digital board at over $300. This did fix part of the issue as I had a dull screen and it finally stopped making sound altogether. Sounds like my Analog board might be bad too. Oh Joy!

Re: Moog Voyager Problems

PostPosted: Sat Sep 30, 2017 10:18 pm
by dasystem
What an expensive hunk of junk this turned out to be

Re: Moog Voyager Problems

PostPosted: Tue Oct 24, 2017 9:34 pm
by JnGd
Well...welll...well...

nothing else can be as negative as that last reply !

I just hope you are not looking for "instant gratification" as Mr. Malcom Cecil said...

your reply help them to perform...

It is that kind of comment that help them to bring us new products...to experiment with...to progress with...without you...


Regards,

Jean

Re: Moog Voyager Problems

PostPosted: Wed Nov 22, 2017 11:44 am
by misterpete
very much looks like this is what just happened to my White Voyager XL and it cost me over $1600 Canadian :cry:
[650+ cdn UPS to ship back to asheville and 700+ US to repair and ship back :oops: ]

behaviour occurred while paging through the Master menu and doing a Factory Reset and Restore Factory Sounds but after reading this I think that timing must be coincidental and everything just failed as per this list
:?: