Moog Music Forum

Share Ideas and Pass the word

Minitaur not booting over the weekend, but it's OK now

Welcome to the Taurus, Minitaur and Sirin Forum

Minitaur not booting over the weekend, but it's OK now

Postby Purusha » Wed Jul 25, 2018 10:21 am

Anyone else seen something like this?

Over the weekend, my Minitaur refused to boot. It went into a mode where all the lights flashed every few seconds.

Repeated power-cycle reboots, didn't clear the problem.

After an extended power down though (a few minutes), it was OK.

How much do I need to worry?

:cry:
Voyager Performer, Minitaur
Cubase 8.5, Ableton 9, various hardware sequencers
OSX El Capitan on MacPro (cylinder) and MacBookPro.
Purusha
 
Posts: 86
Joined: Tue Aug 05, 2003 4:37 pm

Re: Minitaur not booting over the weekend, but it's OK now

Postby Purusha » Wed Aug 29, 2018 3:58 am

I had this problem again last night. Repeated power cycling didn't clear it.

Unplugged all connections for 5 minutes, then powered up OK.

This is looking like either poor connection somewhere, or a firmware issue along the lines of uninitialised variable / memory location.
Voyager Performer, Minitaur
Cubase 8.5, Ableton 9, various hardware sequencers
OSX El Capitan on MacPro (cylinder) and MacBookPro.
Purusha
 
Posts: 86
Joined: Tue Aug 05, 2003 4:37 pm

Re: Minitaur not booting over the weekend, but it's OK now

Postby Purusha » Thu Aug 30, 2018 8:31 am

In case it helps someone else, support are saying that this might be down to the ribbon connector to the front-panel being at fault.

Edit: The fault was - the power supply! All's well with a replacement.
Voyager Performer, Minitaur
Cubase 8.5, Ableton 9, various hardware sequencers
OSX El Capitan on MacPro (cylinder) and MacBookPro.
Purusha
 
Posts: 86
Joined: Tue Aug 05, 2003 4:37 pm


Return to Taurus, Minitaur & Sirin

Who is online

Users browsing this forum: CommonCrawl [Bot] and 0 guests