Taurus 3 MIDI CC: How do I set LFO to triangle or square?

Welcome to the Taurus, Minitaur and Sirin Forum
Post Reply
seierstad
Posts: 1
Joined: Mon May 23, 2016 6:29 pm

Taurus 3 MIDI CC: How do I set LFO to triangle or square?

Post by seierstad » Mon May 23, 2016 6:48 pm

Hi
I cannot set the LFO waveform of my Taurus 3 to triangle or square via MIDI cc messages.
Setting the LFO waveform to ramp or saw works as expected.

My firmware is version is 2.0.4.

I send the message 0xB0 0x44 0x1F for square and 0xB0 0x44 0x3F for triangle, as described on page 51 in the manual, with no luck.

Is this a known problem?

Best regards,
Erik

psynthetic
Posts: 153
Joined: Wed Dec 12, 2012 3:26 am

Re: Taurus 3 MIDI CC: How do I set LFO to triangle or square

Post by psynthetic » Tue May 24, 2016 7:05 pm

It's not something I've noticed reported before, but I have had troubles with MIDI and the T3 in the past controlling the Filter Cutoff.
Turned out it was a bug and after mentioning it to Moog support in an email it was fixed in the following update.

I'll have a shot at changing the LFO shape via MIDI when I get a chance to fire up the studio sometime in the next 36 hours and report back. :)

psynthetic
Posts: 153
Joined: Wed Dec 12, 2012 3:26 am

Re: Taurus 3 MIDI CC: How do I set LFO to triangle or square

Post by psynthetic » Thu May 26, 2016 10:30 pm

I just tried changing the LFO Waveshape via MIDI and I had some troubles also..
Sending CC# 68 from Ableton I was able to get Triangle, Ramp and Saw but not Square.. So it may be a bug.

Not sure if this is normal behaviour but it also seemed to retrigger the LFO every time I adjusted a CC 68, even within the range for that shape.

I'm gonna double check I was doing everything right & maybe compare against my S37 to see if the re-triggering is normal behaviour, otherwise an email to Moog might be in order.

Any other T3 people care to weigh in on this?

Mr Arkadin
Posts: 597
Joined: Fri Jun 06, 2008 8:43 am

Re: Taurus 3 MIDI CC: How do I set LFO to triangle or square

Post by Mr Arkadin » Sat May 28, 2016 2:45 am

I'll have a go at it this week. I have a MIDI map set up using a Novatoon X-Station so shouldn't take me long go seem if it's working. It definitely controlled the Taurus parameter but I may not have noticed it wasn't selecting Square.
http://soundcloud.com/luke-antony

User avatar
bichuelo
Posts: 797
Joined: Fri Jan 22, 2010 5:25 pm
Location: Bogotá, Colombia
Contact:

Re: Taurus 3 MIDI CC: How do I set LFO to triangle or square

Post by bichuelo » Mon May 30, 2016 6:39 pm

psynthetic wrote:I just tried changing the LFO Waveshape via MIDI and I had some troubles also..
Sending CC# 68 from Ableton I was able to get Triangle, Ramp and Saw but not Square.. So it may be a bug.

Not sure if this is normal behaviour but it also seemed to retrigger the LFO every time I adjusted a CC 68, even within the range for that shape.

I'm gonna double check I was doing everything right & maybe compare against my S37 to see if the re-triggering is normal behaviour, otherwise an email to Moog might be in order.

Any other T3 people care to weigh in on this?


I have the same retrigger behavior, also only the Ramp and Saw seem to work from CC#68. This happens even when the TIII sends the control from its own panel while it has Local OFF and it is controlling its own channel on Live

The strangest thing is that everything works fine if you do it from within the synth itself with local set to ON.

Can someone confirm this?
http://audiotecna.info
T-III, Voyager, VX-351, Slim Phatty, Model D, Sub Phatty, Subsequent 37, Minitaur, all moogerfoogers and minifoogers, EW+, Theremini, Model 15, Filtatron, Animoog, Model D App, iOS 11 Mother-32, DFAM, Werkstatt, Win7, High Sierra

Post Reply