Minitaur v3.0 editor and v2.1 firmware released!

Welcome to the Taurus, Minitaur and Sirin Forum
CleverConQueso
Posts: 126
Joined: Mon Apr 22, 2013 3:12 pm

Re: Minitaur v3.0 editor and v2.1 firmware released!

Post by CleverConQueso » Mon May 05, 2014 4:09 pm

There was talk while the editor was in beta that there was trouble connecting the vst to the midi via the midi driver on Windows. For a while there was an additional piece of software that had to be saved next to the vst files. The vibe i got at the time was more or less that it was Microsoft's issue to address. I havent heard mention of it since but the behavior is the same. If this is all the case then it would appear that the software was released as-is. Again, conjecture here, but it might have made sense to release the working stand-alone editor with a soft keyboard than a vst that does not work.

greenborder
Posts: 45
Joined: Mon Oct 07, 2013 6:09 am

Re: Minitaur v3.0 editor and v2.1 firmware released!

Post by greenborder » Tue May 06, 2014 4:25 am

For what it's worth, on first glance everything seems to be working fine for me on my Mac with Ableton Live 9. I use it as the AU version right after an 'External Instrument' to drive the Minitaur.

jkanizzle
Posts: 9
Joined: Mon Apr 21, 2014 8:10 pm

Re: Minitaur v3.0 editor and v2.1 firmware released!

Post by jkanizzle » Wed May 07, 2014 3:16 pm

Still getting an error of device not connected, BUT...able to preview presets from editor and load them using hardware shortcuts. Really unnerving...a fix coming?

kimik
Posts: 1
Joined: Mon Mar 18, 2013 5:36 pm

Re: Minitaur v3.0 editor and v2.1 firmware released!

Post by kimik » Thu May 08, 2014 6:23 am

where can i find the v3.0 editor??

it's not in the support/downloads section of the site even though the 2.1 firmware is there. Never got an email about it either. I also never got an email back from support whom which I contacted a few days ago.

-kim

nectarios
Posts: 131
Joined: Mon Mar 26, 2012 1:54 pm

Re: Minitaur v3.0 editor and v2.1 firmware released!

Post by nectarios » Thu May 08, 2014 8:39 am

I've installed V2.1 and upon installing the editor, my mac says "an unknown error occurred".

I am on OS 10.6.8.

Suggstions?

*EDIT* posted before I read the whole thread (doh!), I've installed it, here goes...
Last edited by nectarios on Thu May 08, 2014 9:21 am, edited 1 time in total.
Eurorack, 5U, x0xb0x, Moog Slim Phatty, MF-102, MF-103, MF-108, CP-251, Beatstep Pro, Nord Lead 1, NI Maschine, MXR-104, ProCo RAT2, Big Muff π Bass, Logic Pro 9.
http://soundcloud.com/martianarts

Synth.builder
Posts: 13
Joined: Fri May 31, 2013 4:16 am
Location: Cumbria, UK
Contact:

Re: Minitaur v3.0 editor and v2.1 firmware released!

Post by Synth.builder » Thu May 08, 2014 9:04 am

EXP legato glide is not working correctly in V2.1. It does indeed glide when notes are played legato but glides from note that used the glide last time and not from the last note played. So if you only play legato on every fourth note for example, you'll hear the glide starting from the note played four strikes ago and not from the last note played. Interesting effect but not quite what was intended.

Tony

umutgokcen
Posts: 6
Joined: Wed Jul 31, 2013 6:52 am

Re: Minitaur v3.0 editor and v2.1 firmware released!

Post by umutgokcen » Thu May 08, 2014 11:43 am

I have the same problem as kimik. Cannot find the editor and the support is not answering my emails :x How did you guys get the editor? Is there a link you can post here?

Thanks!

nectarios
Posts: 131
Joined: Mon Mar 26, 2012 1:54 pm

Re: Minitaur v3.0 editor and v2.1 firmware released!

Post by nectarios » Thu May 08, 2014 12:03 pm

Right, first impressions.
It works, everything is fine, I don't even have to have the USB cable plugged in, as I had run out of tape to cover the pin that made that God awful USB noise.

Things that need sorting out still, saving the logic song it self, messes up settings. You can save the whole channel strip, but on recall the settings are not the same, they are in the same ball part, but velocity>VCF, LFO settings and don't remember what else, are not what they where. Same goes for saving a patch on the editor memory as well and same goes if you decide you want to change insert slots in the channel and grab/drag the MT plug in.

I shall be using this lots, mainly because the "extended" view is made of win.

I had problems installing the editor it self, but another user posted this link http://support.apple.com/kb/dl1512 to upgrade the Apple installer, cheers for that!

I am on OS 10.6.8, using Logic Pro 9 and I've been using the Minitaur via the AU plug in, in a track I am making for the last hour, nothing has crashed, no hanging notes.

Nice!
Eurorack, 5U, x0xb0x, Moog Slim Phatty, MF-102, MF-103, MF-108, CP-251, Beatstep Pro, Nord Lead 1, NI Maschine, MXR-104, ProCo RAT2, Big Muff π Bass, Logic Pro 9.
http://soundcloud.com/martianarts

Aeroflux
Posts: 2
Joined: Thu May 30, 2013 10:00 am

Re: Minitaur v3.0 editor and v2.1 firmware released!

Post by Aeroflux » Fri May 09, 2014 3:59 am

Thank you very much for the new version of the editor.

Untill know I got runtime errors when trying to start the old version of the editor, but with this new version, I have no problems !
( Windows 8, 64 bit )

Best regards !

Patrick
Holland

chefmenteur
Posts: 9
Joined: Fri Aug 02, 2013 5:21 pm

Re: Minitaur v3.0 editor and v2.1 firmware released!

Post by chefmenteur » Fri May 09, 2014 12:50 pm

It's great that firmware 2.1 supports "custom tuning scales," as this is something that myself and a few others asked for.

I've just updated and installed the new editor, and I can't find any way to access this. There's nothing in the manual about it at all.

Any hints?

ri_
Posts: 1
Joined: Sat May 10, 2014 4:48 am

Re: Minitaur v3.0 editor and v2.1 firmware released!

Post by ri_ » Sat May 10, 2014 4:53 am

Hi there, i was wondering if there's a way to load old presets made with previous editor (.preset) into the new editor?. I've noticed now it uses a .syx file.

NealBurton
Posts: 2
Joined: Fri Mar 07, 2014 10:36 am

Re: Minitaur v3.0 editor and v2.1 firmware released!

Post by NealBurton » Sat May 10, 2014 8:17 am

Hi guys!

I've installed the new updates but my Minitaur doesn't appear to calibrating with the new software. When I turn the knobs, nothing happens on the VST. Is there something I'm unaware of?

I've done all the firmware updates, I'm running Ableton 64 bit.

Thanks

jbl
Posts: 13
Joined: Fri Nov 01, 2013 7:16 pm

Re: Minitaur v3.0 editor and v2.1 firmware released!

Post by jbl » Sat May 10, 2014 10:31 am

• Save presets from the panel

How can I do this ?!?

chefmenteur
Posts: 9
Joined: Fri Aug 02, 2013 5:21 pm

Filter knob no longer works since update

Post by chefmenteur » Sat May 10, 2014 11:42 am

Since updating to the 2.1 firmware and running the 3.0 editor, I can no longer use the Envelope Filter knob on the front panel of the synth. It turns manually as normal but it neither changes the sound, nor updates the virtual knob in the editor. The virtual filter knob in the editor works, though, by sending the MIDI to the device, and changes the sound as expected.

I hope I'm just missing something stupid. All the other knobs appear to work fine. I restarted the synth and it still exhibits the same behavior.

roy1204
Posts: 2
Joined: Sat May 10, 2014 12:48 pm

Re: Minitaur v3.0 editor and v2.1 firmware released!

Post by roy1204 » Sat May 10, 2014 12:52 pm

im having errors and crashes with the new editor version 3 using maschine studio 2.1 on mac 15" mid 2010 (i5 8gm ram ssd 128/hdd500 7200)
everytime i do a major change i get error that close maschine studio.

i i dont load this vst i dont get this errors but cant change more then 5 presets...

Post Reply