AUDIO UNIT>MINITAUR EDITOR - NO SOUND COMING OUT

Welcome to the Taurus, Minitaur and Sirin Forum
Post Reply
ludacrisca
Posts: 7
Joined: Tue Apr 22, 2014 3:12 pm

AUDIO UNIT>MINITAUR EDITOR - NO SOUND COMING OUT

Post by ludacrisca » Tue Apr 22, 2014 3:33 pm

I HAVE ABLETON LIVE SUITE 9
JUST BOUGHT MINITAUR, EVERYTHING ITS UPDATED, FIRMWARE ETC.

IN ABLETON > PREFERENCES I TURN ON THE AUDIO UNIT EXTENSION AND VST

THEN I GO TO PLUG-INS IN CATEGORIES IN ABLETON ON THE LEFT SIDE
AND IT APPEARS, AUDIO UNIT AND VST ,
THEN I OPEN

AUDIO UNIT > MINITAUR EDITOR

AND DRAG IT TO A CHANNEL, IT OPENS, AND RECIVE SIGNAL, IF I MOVE THE KNOWBS IN THE HARDWARE IN THE SOFTWARE IT MOVES TOO,

BUT IT DOESENT SEND OUT SOUND SIGNAL, I PLAY THE KEYS OF THE MIDI AND NO SOUND,


I NOTTICE THAT THE LOGOS OF PLUGINSS THAT WORKS, ITS A KEYBOARD WITH THE BLACK KEYS ON IT,
MY LOGO ON THE MINITAUR EDITOR IS A KEYBOARD BUT WITHOUT THE BLACK KEYS,
I GUESS THAT IS WHY IS NOT WORKING


ANNY SUGGESTIONS?

login
Posts: 7
Joined: Tue Apr 01, 2014 9:42 pm

Re: AUDIO UNIT>MINITAUR EDITOR - NO SOUND COMING OUT

Post by login » Thu Apr 24, 2014 11:20 pm

How are you sending minitaur audio to the computeR?

ludacrisca
Posts: 7
Joined: Tue Apr 22, 2014 3:12 pm

Re: AUDIO UNIT>MINITAUR EDITOR - NO SOUND COMING OUT

Post by ludacrisca » Fri Apr 25, 2014 2:56 pm

The minitaur, the midi controller an MPK AKAI 25 and my sound card an M-AUDIO Mobile pre is conected via USB to a multiple USB Adaptator, and then to the MAC, the minitaur is conected to the M-AUDIO via 1/4 guitar cable...

i dragg the minitaur editor to the midi channel and it responds to the signal but no sound coming out and i cant load the presets... it doesent say that is disconected or something...

also when i use a external intrument and open the channel for minitaur, it works, but there is a lot of interferance or static coomming out, just when i open the channel for it,,,,,, i read tha cuting the black cable on the usb cable from the minitaur will work, i did it, and now it looks like the cable lost it properties, cuz it doesent read it anymore... now i gotta buy a new one..

anny recomendations?
does USB ISOLATOR works?

absentmusic1
Posts: 27
Joined: Fri Jan 18, 2013 4:11 pm

Re: AUDIO UNIT>MINITAUR EDITOR - NO SOUND COMING OUT

Post by absentmusic1 » Sun Apr 27, 2014 5:54 pm

Where do i get an au vst editor ?
Have i missed something ?

User avatar
bichuelo
Posts: 819
Joined: Fri Jan 22, 2010 5:25 pm
Location: Bogotá, Colombia
Contact:

Re: AUDIO UNIT>MINITAUR EDITOR - NO SOUND COMING OUT

Post by bichuelo » Mon Apr 28, 2014 9:31 pm

I think you must enable direct monitoring on the Live channel, have you done that already?
http://audiotecna.info
T-III, Voyager, VX-351, Slim Phatty, Model D, Sub Phatty, Subsequent 37, Minitaur, all moogerfoogers and minifoogers, EW+, Theremini, Model 15, Filtatron, Animoog, Model D App, iOS 11 Mother-32, DFAM, Werkstatt, Win7, High Sierra

ludacrisca
Posts: 7
Joined: Tue Apr 22, 2014 3:12 pm

Re: AUDIO UNIT>MINITAUR EDITOR - NO SOUND COMING OUT

Post by ludacrisca » Tue Apr 29, 2014 12:12 pm

no where is that? how do i enable it?

i found a button on my interface a M-AUDIO Mobile Pre that says DIRECT MONITOR, i turn it on, but still doesent respond

u get the VST AND THE AU MINITAUR EDITOR,
WHEN U REGISTER AND DOWNLOAD THE SOFTWARE FROM MOOG.COM

Post Reply