Taurus 3 firmware update v1.2 - now with new features!

Welcome to the Taurus, Minitaur and Sirin Forum
User avatar
bichuelo
Posts: 821
Joined: Fri Jan 22, 2010 5:25 pm
Location: Bogotá, Colombia
Contact:

Re: Taurus 3 firmware update v1.2 - now with new features!

Post by bichuelo » Mon May 14, 2012 7:45 pm

Mr Arkadin wrote:The windows installer produces an error so no update is posssible.


Same behaviour here
http://audiotecna.info
T-III, Voyager, VX-351, Slim Phatty, Model D, Sub Phatty, Subsequent 37, Minitaur, all moogerfoogers and minifoogers, EW+, Theremini, Model 15, Filtatron, Animoog, Model D App, iOS 11 Mother-32, DFAM, Werkstatt, Win7, High Sierra

Amos
Posts: 2438
Joined: Wed Jul 23, 2003 3:11 pm

Re: Taurus 3 firmware update v1.2 - now with new features!

Post by Amos » Tue May 15, 2012 9:02 am

Sorry, guys! I thought I tested the installer, but maybe not... I'll fix it now.

.. fixed, tested. I also found where I had omitted mapping one MIDI CC (CC 103, LFO Clock Division), so this is v1.29.

http://seamslikereality.com/moog/Taurus ... 12_MAC.zip (mac)
http://seamslikereality.com/moog/Taurus ... 12_WIN.zip (windows)

Thanks,

Amos

francesco
Posts: 26
Joined: Tue Apr 29, 2008 5:42 am

Re: Taurus 3 firmware update v1.2 - now with new features!

Post by francesco » Sun May 20, 2012 1:36 pm

Hi Amos,

did some testing today:
1) If in advanced preset menue the arp clock is set to "Midi" and there is an external Midi Clock at the DIN Midi In, I got repeated notes from the taurus altough the arp is set to off.

2) Midi filter settings are not working for me, my setup: MP201 Out -> Taurus In (Midi Chan 1) - Taurus Out (Midi Chan 2) -> DSI Tetra (Midi Chan 2). Taurus is set to merge Midi In to Midi Out (DIN only). My aim is to send program changes to both synthesizers from the MP, control the volume of the Tetra from the MP and of course: Play the tetra with the taurus.
First problem:
I want to block Midi CC7 from Taurus volume control, but pass through the Midi CC7 from the MP201 to the Tetra. Should this be possible?
Second:
I tested various filter settings in the Midi filter menue of the taurus with no effect to the data send to the Tetra?

3) In advanced preset menue: The setting of the arp speed by hand is very slow: Only 00.1 BPM change of the speed with several clicks of the encoder. 00.1 BPM change with every click of the encoder if you keep the knob pressed. Better would be: 1.0 BPM change with every click of the encoder, 0.1 BPM change with every click of the encoder and pressing the knob.

Greetings from Germany,
Frank
Synths: Moog MiniTaur, Taurus III, Voyager RME & VX351& VX352 & CP251 & MP201 DAW: Cubase 8.5 on WIN10 AMD Phenom II X6

Mr Arkadin
Posts: 597
Joined: Fri Jun 06, 2008 8:43 am

Re: Taurus 3 firmware update v1.2 - now with new features!

Post by Mr Arkadin » Sun May 20, 2012 3:46 pm

I think your problem 1) is the same I had and I believe it is the LFO that is triggering. Whatever is happening it happens in sync to the sequencer's tempo and is only noticeable whilst the sequencer is running. As soon as you stop the sequencer the sound behaves normally, so the Taurus is definitely receiving MIDI Clock but is applying it (either to LFO or Arp) even if they are not active in that patch - I used Taurus 1 for instance which should have no arp or LFO in it.
http://soundcloud.com/luke-antony

sunny pedaal
Posts: 518
Joined: Sun Dec 02, 2007 2:42 pm
Location: netherlands

Re: Taurus 3 firmware update v1.2 - now with new features!

Post by sunny pedaal » Sun May 20, 2012 3:59 pm

nr3 is exactly why i asked in the past for changing the push/nonpush all together: big values without pushing, small with. the same for all data entry with that pot.
but it didn't make it, a pity indeed.

Mr Arkadin
Posts: 597
Joined: Fri Jun 06, 2008 8:43 am

Re: Taurus 3 firmware update v1.2 - now with new features!

Post by Mr Arkadin » Thu May 31, 2012 7:01 am

Any news on the MIDI clock triggering or a new update?
http://soundcloud.com/luke-antony

Post Reply