Search found 47 matches

by zaiusz
Wed Sep 25, 2019 12:16 pm
Forum: The Moog Guitar Forum
Topic: E1 refret?
Replies: 4
Views: 3675

Re: E1 refret?

I had my frets plek'd, not once, but twice since I wasn't happy with the results. Either the plek operator had no clue what he was doing or something is up with my E1... it buzzes like crazy from the frets. Even after the second time it still buzzed bad. I almost wonder if I should just have the dam...
by zaiusz
Tue May 14, 2019 2:03 pm
Forum: Moog Music General Topics Forum
Topic: (SOLVED)Memorymoog issue, no output, LEDs frozen
Replies: 29
Views: 4092

Re: Memorymoog issue, no output, LEDs frozen after short/sli

Wait, the 4051's are supposed to be -15v? Are you sure? If you're reading -15v on all 4051's it sounds like S131 is plugged in backwards....

I remember working on a MM once that had a dead -15 rail, and the only thing it affected was the voices. The digital side all worked..
by zaiusz
Tue Apr 16, 2019 9:29 pm
Forum: Moog One
Topic: Moog One FEATURE Requests
Replies: 135
Views: 18022

Re: Moog One FEATURE Requests

It would be nice to have a release stage added to the aftertouch. The problem with aftertouch is always that key pressure off is always too abrupt, would be nice to have a smoothing feature so the signal fades back to 0 AT.
by zaiusz
Fri Mar 29, 2019 10:38 pm
Forum: Moog One
Topic: Moog One FEATURE Requests
Replies: 135
Views: 18022

Re: Moog One FEATURE Requests

Here's one for me: Improved random name generator. Add 3 new keys, random noun, random verb, random adjective. Make them stack so you can build a name in pieces instead of sitting there for hours hitting the random button and settling on something ridiculous like "adhesive bunghole". Yep, ...
by zaiusz
Thu Mar 28, 2019 9:08 pm
Forum: Moog One
Topic: Moog One Bugs
Replies: 58
Views: 10086

Re: Moog One Bugs

POLYPHONY SECTION BUGS POLY COUNT and STEALING MODEs are very bugged. When setting Poly Count to an arbitrary number and the sound is saved, ie. 4 voices, changing the sound back to "AVAILABLE VOICES" will stay at the last amount of voices saved into the patch, ie. 4. "NO STEALING&quo...
by zaiusz
Mon Jun 25, 2018 2:03 pm
Forum: Sub 37, Subsequent 37, Sub Phatty Forum
Topic: BUG - high note priority
Replies: 2
Views: 436

Re: BUG - high note priority

I see... tried googling it but couldn't find anything about it but a search here with some digging I found someone else reporting it. Hard to believe they haven't done much about it, at this point I doubt they'd ever fix it since it's probably too old to bother and not many seem to care. Oh well, st...
by zaiusz
Sat Jun 23, 2018 11:06 am
Forum: Sub 37, Subsequent 37, Sub Phatty Forum
Topic: BUG - high note priority
Replies: 2
Views: 436

BUG - high note priority

Being inspired by the MG-1's synth architecture of simultaneous lead synth with poly section through filter, I thought I'd try something similar on my sub 37... sending a poly synth into the input of the 37 and set both oscillators to high note priority to always have that lead type sound over polyp...
by zaiusz
Mon Apr 30, 2018 12:33 pm
Forum: Moog Music General Topics Forum
Topic: MG-1 won't play B, C and C#
Replies: 8
Views: 2604

Re: MG-1 won't play B, C and C#

replaced the 4558 and de-soldered and re-soldered all the new MM5823 and still no High A, the middle and low A are warble/fuzz notes in Polyphony, and in Mono mode i get that notes only play when others are held down. time to try the U8 741 and time to buy a multimeter Did you check the traces on t...
by zaiusz
Sun Mar 25, 2018 2:34 am
Forum: Moog Music General Topics Forum
Topic: MG-1 won't play B, C and C#
Replies: 8
Views: 2604

Re: MG-1 won't play B, C and C#

i'm having this issue with mine. Just the Note A in all three octaves isn't working. I've replaced the TOG (Top OCtave generator), all 3 octave divider chips MM5823 and the IC next to them the 4031 iC. And its still occurring. Any ideas? Well, according to the service manual if you are having a pro...
by zaiusz
Wed Jan 24, 2018 10:51 pm
Forum: Moog Music General Topics Forum
Topic: Yamaha CS-80 Technical Question
Replies: 3
Views: 1062

Re: Yamaha CS-80 Technical Question

I'm assuming you're testing this since it doesn't turn on? did you lose the 15v rail ?
by zaiusz
Fri Jul 21, 2017 2:18 pm
Forum: Moog Music General Topics Forum
Topic: MG-1 tuning issues
Replies: 3
Views: 1726

Re: MG-1 tuning issues

Also, measure the tempco resistor underneath the 3046 for osc2. It is supposed to be 100ohms, but it is possible that it has drifted way out of spec.
by zaiusz
Mon Apr 17, 2017 11:43 am
Forum: Moog Music General Topics Forum
Topic: Tuning issue
Replies: 4
Views: 1388

Re: Tuning issue

This is by no means a conventional means of refurbishment, but it worked splendidly for someone's memorymoog I worked on. The concentric pot can be desoldered and dissassembled, and believe it or not the inner pin can be restored by soldering the center pin of an RCA jack on top. Just need to cut o...
by zaiusz
Mon Apr 03, 2017 4:03 pm
Forum: Moog Music General Topics Forum
Topic: Tuning issue
Replies: 4
Views: 1388

Re: Tuning issue

This is by no means a conventional means of refurbishment, but it worked splendidly for someone's memorymoog I worked on. The concentric pot can be desoldered and dissassembled, and believe it or not the inner pin can be restored by soldering the center pin of an RCA jack on top. Just need to cut ou...
by zaiusz
Fri Nov 04, 2016 10:57 am
Forum: Moog Music General Topics Forum
Topic: Memorymoog modulation offset issue
Replies: 6
Views: 1162

Re: Memorymoog modulation offset issue

synthguy1 wrote:Hello zaiusz
synthguy1 here.


Hi synthguy1, I sent you a pm
by zaiusz
Thu Oct 27, 2016 5:53 pm
Forum: Moog Music General Topics Forum
Topic: Memorymoog modulation offset issue
Replies: 6
Views: 1162

Re: Memorymoog modulation offset issue

good job. so being on the common board I suspect this problem must have affected multiple voices at once?