Moog Music Forum

Share Ideas and Pass the word

Filtatron sampler only plays back around 15s?

Share Animoog and Filtatron tips and tricks. Unleash your creations on the world.

Filtatron sampler only plays back around 15s?

Postby osmium » Fri Oct 22, 2010 5:33 am

Well this is lots of fun, very nice.

But... recordings loaded back into the sampler only seem to loop the first 15 seconds or so. Am I missing something?

Using iPod Touch 3rd gen / iOS 4.1

Ta!
osmium
 
Posts: 7
Joined: Fri Oct 22, 2010 5:30 am

Re: Filtatron sampler only plays back around 15s?

Postby osmium » Fri Oct 22, 2010 2:16 pm

Just me then? ;-)
osmium
 
Posts: 7
Joined: Fri Oct 22, 2010 5:30 am

Re: Filtatron sampler only plays back around 15s?

Postby Amos » Fri Oct 22, 2010 9:41 pm

you can record as long as you like but there is a 10MB limit on playback in the sampler. That should still work out to something like a couple of minutes though, not 15secs. What hardware/OS are you using? I'm happy to look into this further.
Amos
 
Posts: 2074
Joined: Wed Jul 23, 2003 3:11 pm

Re: Filtatron sampler only plays back around 15s?

Postby bristles » Sat Oct 23, 2010 3:22 am

I'm having the same issue on the iPad. I've had to chop some samples down to four or 8 bars to get them to play all the way thru. Will we be getting an update for the iPad anytime soon?
bristles
 
Posts: 10
Joined: Sat Oct 23, 2010 3:10 am

Re: Filtatron sampler only plays back around 15s?

Postby osmium » Sat Oct 23, 2010 6:19 am

Hi Amos, thanks.

Yes I had read those details in the manual which is why I ask. The recordings are fine, but as I say, playback seems to limit to a short loop.

See my first post for platform details.

Thanks for looking into it.
osmium
 
Posts: 7
Joined: Fri Oct 22, 2010 5:30 am

Re: Filtatron sampler only plays back around 15s?

Postby osmium » Mon Oct 25, 2010 2:23 pm

Right, so what I'd like to know is - is it that people aren't using the sampler much for longer files, haven't noticed a problem, or is there something condition dependent going on? Can anyone confirm that it absolutely will play back around a minute of recorded audio, say?

I think I'll try deleting the app and re-installing it.

Thanks for any help, this is really a quick thing to test.
osmium
 
Posts: 7
Joined: Fri Oct 22, 2010 5:30 am

Re: Filtatron sampler only plays back around 15s?

Postby bristles » Tue Oct 26, 2010 2:37 am

So I've tried to un/reinstall the app and that did nothing. I can't even get an 8bar loop that's less than 3mb to play all the way thru. Every sample I've loaded has been a 16bit 44.1 wav so I'm just hoping there's a bug fix that's soon coming. I'm on an iPad so I don't have the luxury of using filtatron as a live fx yet.

Moog, any word on an update and when to expect it?

Thanks In Advance
bristles
 
Posts: 10
Joined: Sat Oct 23, 2010 3:10 am

Re: Filtatron sampler only plays back around 15s?

Postby pbilly » Sat Oct 30, 2010 5:38 am

I tried it last 10 bar!!

Thanks for the tips :):)
pbilly
 
Posts: 2
Joined: Sat Oct 30, 2010 5:11 am

Re: Filtatron sampler only plays back around 15s?

Postby osmium » Sat Oct 30, 2010 9:13 am

10 bars at what tempo? ;-)

Well I don't know, I've tried reinstalling and it's still not having it. Deleted all other apps from multitasking as well. Still only plays back a really short snippet of recordings. Shame, but I see this isn't happening on all devices. Weird one - got any ideas Moogers? Has it at least been mentioned to the dev?

Cheers.
osmium
 
Posts: 7
Joined: Fri Oct 22, 2010 5:30 am

Re: Filtatron sampler only plays back around 15s?

Postby bristles » Thu Nov 11, 2010 7:11 pm

So, is this being looked into? I'm on an iPad with the current os and still can't really enjoy this app because of this major bug.

Thanks In Advance
bristles
 
Posts: 10
Joined: Sat Oct 23, 2010 3:10 am

Re: Filtatron sampler only plays back around 15s?

Postby HB3 » Fri Nov 12, 2010 3:28 pm

Seems to be the case w/ me too -- recorded some stuff and it only plays back the first few seconds in the sampler, but transferring the files onto computer, they play fine, a couple minutes or whatever.
HB3
 
Posts: 446
Joined: Thu Jan 24, 2008 1:36 am

Re: Filtatron sampler only plays back around 15s?

Postby liveseq » Thu Dec 16, 2010 10:46 am

Hi,

Any news on this? I bought the app specifically to play long samples. If it is limited to 15 seconds surely this should be stated in the promotional specification.

Is there some kind of automatic memory allocation in play?

I'm going to try and leave more space on my iphone before loading samples to see if this makes any difference.

If this doesn't work I'm going to be pitching my files up before transferring. Luckily its only speech I'm working on so lo fi isn't too bad.

I hope for longer samples and an official response.
liveseq
 
Posts: 1
Joined: Thu Dec 16, 2010 10:36 am

Re: Filtatron sampler only plays back around 15s?

Postby bristles » Tue Dec 28, 2010 11:43 pm

They finally fixed it! iPod import didn't work for me tho but a great update nonetheless.
bristles
 
Posts: 10
Joined: Sat Oct 23, 2010 3:10 am

Re: Filtatron sampler only plays back around 15s?

Postby osmium » Thu Dec 30, 2010 5:30 am

Yes, good news.

Thanks Moog you crazy enigmatic silent people. ;)
osmium
 
Posts: 7
Joined: Fri Oct 22, 2010 5:30 am

Re: Filtatron sampler only plays back around 15s?

Postby Amos » Thu Dec 30, 2010 5:32 pm

Hi guys, sorry I haven't been keeping up with this forum or I could have provided some more timely info.

Yes, you can now record and play back samples of any length, limited only by your device memory.

As for crashes on importing samples:
If you've experienced this, please give me any and all info you can. I have tested the new Import function on a couple of device and iOS versions, but there are plenty of combinations I haven't tried and it seems at least one possible configuration has a crash. More info would be supremely helpful. Thanks!

-Amos
Amos
 
Posts: 2074
Joined: Wed Jul 23, 2003 3:11 pm

Next

Return to Moog Apps

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests